RSS

Bagaimana saya boleh hilang 9 kilo lemak dalam masa 4 minggu dengan produk semulajadi

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog 
CANTIK SELEPAS KURUS- MESTI BACA!

Salam semua, nama saya Rohana. Saya 33 tahun, tinggal di Kuala Lumpur dan bekerja di salon rambut. Selepas kelahiran anak pertama saya saya tak boleh hilangkan kegemukan yang terjadi semasa kehamilan saya. Berat saya meningkat 10 kilo dan saya rasa teruk sangat.

Bukan sahaja saya rasa teruk malah kawan saya selalu bercakap di belakang saya tentang berat saya. Rakan baik saya menyangka bahawa itulah sebab utama suami saya selalu marah-marah setiap kali dia pulang dari kerja. Isu paling utama berlaku apabila saya di ajak ke majlis perkahwinan rakan baik saya dan saya tak boleh muat dalam baju yang kami beli bersama beberapa bulan sebelumnya. Peha saya terlalu lebar dan baju saya terlalu ketat di perut saya.

Ia adalah pengalaman yang memalukan dan saya rasa teruk sangat. Saya diam dan menangis di malam perkahwinan rakan baik saya kerana saya merasa hodoh dan tak mampu buat apa-apa tentangnya.

Saya mencuba segalanya... dan semuanya tidak berkesan. Diet buatkan ia lebih teruk


Sebelum malam tersebut saya telah mencuba segala yang saya tahu untuk kurus. Saya cuba bermacam-macam diet sehingga saya tak ingat dah nama-nama diet tu. Saya cuba berpuasa, hanya minum air, tak makan bergula atau lemak, tak makan karbohidrat.. Saya bangun awal waktu pagi, walaupun suami belum bangun untuk berlari sekejap, buat teknik bangun duduk dan push up. Tetapi tak ada yang membantu pun. Diet tu buatkan ia jadi lebih teruk kerana tubuh saya mula menyimpan lebih lemak selepas itu!. Tubuh saya menyangka saya dalam keadaan lapar oleh itu ia menyimpan apa sahaja yang ia dapat sebagai lemak.
Saya putus asa dan menyangka saya akan menjadi semakin gemuk sehinggalah emak saudara kawan saya memberikan saya petua beliau...

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

Semasa saya duduk berhampiran pelamin di perkahwinan kawan saya sambil menangis atas keadaaan saya, mak saudara tertua kawan saya datang. Dia dah lebih 70 tahun tetapi masih cantik sehingga tak menyamai usianya. Awak mungkin fikir dia adalah model kurus tetapi saya pasti dia tak bersenam dan kegemarannya adalah duduk depan TV bersantai sahaja. Juga ketika saya melihat dia makan tadi saya nampak dia enjoy makanannya tanpa berpantang apa pun.

Dia duduk di tepi saya dekat pelamin, peluk saya dan bisikkan kata-kata semangat pada saya. Dia bagitahu saya dia juga mempunyai isu yang sama sebelum ni ketika dia di usia saya tapi saya tak percaya... sehinggalah dia menunjukkan gambarnya semasa muda. Dia lebih gemuk dari saya sebelum ni. Jadi saya bertanya kepadanya apa diet yang dia gunakan untuk turunkan berat badan dia berkata : tak akan ada diet yang boleh buat awak kurus!
Jika diet bukan rahsia beliau kuruskan badan, jadi apa dia?

Dia beritahu yang dia mengamalkan ubatan herba ayurveda, suaminya selalu berikan herba ayurveda dalam bentuk kapsul kepadanya. Bila dia rasa yang lemak badannya meningkat, dia akan ambil kapsul ini. Selepas 1 minggu dia dapat rasa kelainannya. Kapsul ayurveda ni mengandungi esktrak pekat ramuan herba ayurveda dan tumbuhan terpilih. Herba ini menghalang tubuh untuk menyimpan lebih banyak lemak dan meningkatkan metabolisma tubuh supaya lemak yang ada di bakar. Di sebabkan ia di buat dari keseluruhan ramuan semula jadi, jadi ia tiada kesan negatif.
Jadi itulah rahsianya?. Saya macam tak percaya!
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

Saya pergi ke rumah mak saudara kawan saya ini hari berikutnya dan dia berikan saya beberapa biji kapsul amalannya dalam kotak. Katanya ini ubat terbaru ayurveda di panggil Ayurpure Slim Intense. Dia bagitahu saya supaya mengambil 1 sachet setiap 3 hari dengan segelas air sebelum sarapan. Saya lakukan ini selama 4 minggu dan menulis journal ( mak saudara kawan saya yang suruh saya buat begini agar saya dapat track keputusan saya )

Minggu pertama:

Saya rasakan saya lebih bertenaga dan tidak mengantuk. Terutama di waktu pagi selepas saya mengambil kapsul tersebut. Saya teruja untuk hari-hari mendatang. Kawan-kawan saya mengatakan yang saya nampak lebih ceria dan mempunyai " tona kulit yang lebih sihat". Selepas beberapa hari saya rasa yang saya kurang rasa lapar. Saya masih makan tengah hari dan malam macam biasa tetapi saya rasa lebih kenyang.

Minggu kedua:

Ini adalah kali pertama saya timbang berat saya selepas saya mengambil Ayurpure Slim Intense. Saya hilang 4 kilo dalam 2 minggu pertama dan saya rasa seronok sangat!. Ini memberikan saya lebih motivasi dan saya rasa lebih teruja. Saya nak sangat bagitahu kawan-kawan tentang ini tetapi saya rasa lebih seronok biarkan mereka tertanya-tanya bagaimana saya boleh turunkan begitu banyak berat badan ! :P

Minggu ke Tiga:


Saya hilang lebih 3 kilo lagi minggu tersebut dan semua kawan-kawan saya bertanya bagaimana saya lakukannya, Tetapi saya masih berahsia Haha.

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Minggu ke empat:


Saat ini saya tak ada lagi kapsul Ayurpure Slim Intense yang tinggal. Saya turun 9 kilo dalam 4 minggu ni dan dah boleh muat dalam baju yang saya beli untuk hari perkahwinan tu lagi. Rasa hebat sangat.

Tapi apa yang lebih hebat adalah bagaimana reaksi suami saya. Saya dapati dia lebih lembut terhadap saya dalam minggu ke dua tapi dia tidak berkata apa-apa. Sehingga selepas sebulan dan hilang 9 kilo pun dia masih diam, tetapi melayan saya dengan penuh kasih sayang. Dia hanya bertanya 2 hari lepas bagaimana saya lakukan kerana kawan-kawan mula bertanya bimbangkan saya. Mereka ingat saya berhenti makan nasi selama sebulan dan bertanya suami saya jika saya masih sihat :D. Memang saya lebih sihat dari sebelumnya dan tidak menukar diet saya pun.

Suami saya hanya ketawa melihat kawan-kawan saya yang cemburu dan terkejut perubahan saya. Dia mengatakan yang saya nampak seperti berusia 20 an semasa mula-mula berjumpa dengannya. Itulah kata-kata paling indah buat saya.
Kawan-kawan saya ada yang cemburu tetapi saya tak simpan dalam hati dan cuba bantu mereka

Saya tak mampu lagi berahsia dengan kawan-kawan jadi saya bagitahu mereka cerita sebenar. Ramai yang kurang yakin. Tetapi Fatimah sangat teruja tentangnya dan terus beli sekotak Ayurpure Slim Intense. Dia menyusu waktu tu tapi doktor memberi jaminan ia selamat kerana ia cuma formula herba semulajadi ayurveda. Formulanya tidak membahayakan bayi atau mengurangkan air susu. Dia mendapat kesan yang sangat baik setelah 2 bulan menggunakan Ayurpure Slim Intense. Dia turun lebih banyak berat badan dari saya tetapi saya tetap puas hati dapat membantu.

Terima kasih Ayupureslim

Saya sangat gembira mak saudaranya sudi berkongsi tips dan petua dengan saya kerana kalau saya sendiri, tak terfikir saya mencubanya... Saya mungkin masih gemuk dan hodoh sehingga kini dan suami saya selalu ungkit cerita di masa saya muda kurus. Jika anda mahu mencuba Ayurpure Slim Intense silalah ke web mereka dan order terus SINI (Ia sangat popular sekarang dan selalu kehabisan stok.)
Beli Ayurpure Slim Intense: klik sini!

NOTICE: HANYA ADA STOK INTENSE SAHAJA. BENTUK SERBUK. 10 SACHET. 2X LEBIH CEPAT BERKESAN DARI BIASA. MINUM 1 KALI SETIAP 3 HARI WAKTU PAGI SEBELUM MAKAN. STOK PILLS DAH TAK KELUAR DAH. MAAF SEMUA.


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Pesan sekarang 1 Box RM219, 2 Box RM299, 3 Box RM399.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Stok akan habis dalam
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

 _______________________________________________________________________________
PENGHANTARAN PANTAS!
testimoni ayupureslim kuruskan badan 

#keyword : #cara kuruskan badan, #kuruskan badan dengan berkesan, #nak kurus, # kuruskan badan, diet, #gemuk, #jaga kesihatan, #awek melayu, #awek melayu cantik, #kuruskan badan secara semulajadi, #ubat kurus paling berkesan, #ubat kurus semula jadi,ubat kurus cepat, #cara kuruskan badan dengan cepat, #cara kurus semula jadi, #kuruskan badan dengan cepat, #kuruskan badan semulajadi, #mitos kuruskan badan, #keburukan terlalu kurus, #betul ke semua ubat kuruskan badan tak berkesan?. #Suami sayang kurus, #Cantik lepas kurus 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KEKAL CANTIK SELEPAS BERSALIN SUPAYA KEMBALI KURUS

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Rasa rendah diri kerana tidak cantik selepas bersalin sering menghantui wanita. Salah satu faktor perasan sendiri tidak cantik disebabkan kulit kusam dan berat badan semakin bertambah. Betul tak?

Apabila badan sudah berisi sana-sini, baju-baju yang "voque" banyak tak muat dan inilah yang menyebabkan timbul rasa rendah diri kerana tidak cantik. Bila dah ada rasa diri tak cantik, mula lah nak ada prasangkan tak elok pada suami.

Mula lah rasa tercabar bila suami pulang lewat dan bila suami melawa sedikit pun dah mula rasa nak melenting. Kadang-kadang akan timbul juga perselisihan faham akibat sering "jeles" dengan suami akibat diri sendiri yang dah rasa tak cantik selepas bersalin.

Cantik itu tidak datang dengan sendiri dan kita perlu mengekalkannya. Saya ingat lagi pesanan ibu setiap kali berpantang " Pantang betul-betul kalau nak badan cantik balik"

Uish..mestilah saya nak kembali langsing dan kekal awet muda kan? selalunya 3 hari selepas bersalin saya akan mula berurut. Proses bersalin adalah suatu keadaan di mana banyak tenaga diperlukan . Sangat penting untuk berurut untuk memulihkan tenaga dan menegangkan kembali urat yang kendur.

Jomlah saya kongsikan 4 petua selepas bersalin yang kita perlu buat

BERTANGAS

Fungsi bertangas ini adalah untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka dan jahitan. Ia juga mengecutkan rahim, merapatkkan semula rahim wanita dan mengharumkan kewanitaan. Antara ramuan tangas yang selalu digunakan ialah daun sirih, halia, biji manjakani, daun inai, garam bukit dan sebagainya.

Cara untuk bertangas ialah dengan duduk di atas kerusi yang berlubang dan ramuan tersebut diletakkan di bawah. Tiada had masa untuk bertangas tetapi kebiasannya hanya 30 minit sahaja. Kalau boleh, lakukan ia selang 2 hari supaya hasil yang lebih baik diperolehi.

BERURUT

Terapi urutan dapat meregang dan mengendurkan otot kejang serta meningkatkan pergerakan sendi. Urutan juga boleh mengaktifkan sistem saraf parasimpatis tubuh untuk melawan respon negatif tubuh terhadap stress. Dengan urutan, ia dapat membantu meredakan ketegangan otot dan membolehkan degupan jantung kembali normal.

Selepas bersalin terlalu banyak otot yang kejang akibat proses bersalin yang memerlukan kekuatan fizikal kita. Otot yang kejang ni boleh mengurangkan peredaran darah, memberi kesan penat dan sakit. Itulah yang menyebabkan ibu berpantang mudah stress dan kadang-kadang ada yang cepat meroyan. Dengan berurut, ia dapat meredakan masalah urat berselirat tersebut dan membantu meredakan ketegangan.


BERTUNGKU
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Inilah part yang ramai tak suka buat dengan alasan bertungku ni susah. Terpaksa panaskan batu, terpaksa pegang batu yang berat dan terpaksa ambil masa setiap hari. Kalau boleh jangan skip langsung bertungku ketika berpantang kerana ia membantu melegakan kaki kebas, sakit-sakit badan dan juga boleh menguruskan badan.

Batu tungku ni ada 2 jenis iaitu batu sungai yang lebih ringan dan batu besi yang lebih berat. Pilihan saya yang ada ialah batu besi kerana ia lambat sejuk dan saya boleh mengambil masa yang lama untuk bertungku.

Selalunya batu tungku tersebut akan dibalut dengan daun mengkudu supaya bau yang harum akan dikeluarkan dan ia juga sebagai salah satu aroma terapi. Rugi jika anda abaikan terapi bertungku ini kerana ia lebih fokuskan kepada proses pengecutan rahim, menolak rahim ke atas dan mengecilkan rahim.

MANDI REMPAH

Mandi rempah adalah penting kerana ia akan membantu memberi bau harum kepada tubuh. Ramai yang tidak suka mandi rempah kerana tidak suka kan bau nya yang melekat pada badan. Sebaliknya saya memang suka sangat-sangat mandi rempah ni sebab badan saya akan rasa segar dan bersih.

Selalunya ibu saya akan rebus daun pisang, daun limau purut, daun serai wangi, daun pandan,daun temu dan beberapa daun herba lain supaya ia menjadi satu mandian berempah.

Cukuplah 4 petua untuk kekal cantik selepas bersalin yang dapat saya kongsikan di atas

Eh.. baru 4. Mana lagi 1?.

Kenalkan ayupureslim. Ubat herba ayurveda untuk kurus semula jadi bagi yang mampu dan nak kekal langsing.

Perkenalkan ayupureslim
Kelebihan Ayupureslim

-Boleh turun sehingga 8kg sebulan.
-Meningkatkan metabolisme
-Mengawal tekanan darah anda
-Meningkatkan tahap kelembutan kulit anda
-Cara kuruskan badan secara semula jadi paling berkesan
-Menahan rasa lapar selepas makan
-Kekal bertenaga sepanjang hari bekerja walau kerja berat

Di sini saya ingin memberikan beberapa Fakta dalam bentuk soal jawab kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang Ayupureslim.

1. Apa tu Ayupureslim?.

Ayupureslim atau Ayupureslim Intense adalah ubat herba yang sangat terkenal dalam dunia. Baru sahaja  memasuki pasaran Malaysia tahun ini 2015. Ayupureslim sangat terkenal di luar negara dan di iktiraf antara ubat yang berkesan dan paling selamat di dunia. Ada KKM Malaysia, HSA Singapore dan Lulus FDA Amerika juga mempunyai sijil HALAL Singapore. Ayupureslim ni berasaskan herba ayurveda. Satu-satunya produk terbaik dan selamat di pasaran serta termurah berbanding ubat yang berasaskan medical drug.

2. Apa tu Ayurveda?.

Ayuveda adalah kajian tentang herba di India. Ia berasaskan kitab lama veda. Sejak dari zaman nenek moyang lagi telah amalkan. Kalau di india apa-apa sakit pun akan rujuk ubat ayurveda. Sekarang ayurveda telah tersebar ke seluruh dunia. Dan kajian tentang ayurveda telah di jalankan dan di ajarkan di universiti seluruh dunia. Memang kelas dan berkesan ubat jenis ini. Sama macam tempat kita tongkat ali dan kacip fatimah juga.

Rujuk kolej ayurveda India dan Usa: MD India, USA

3. Apa kelebihan Ayupureslim atau AyupureSlim Intense ini?.

Kelebihan Ayupureslim atau Ayupureslim Intense ni adalah ianya herba. Jadi selamat dan juga halal. Kami mempunyai sijil HSA Singapore dan juga sijil Halal Singapore,  jadi boleh di ambil tanpa was-was. Tanpa risau kesan sampingan.Ayupureslim akan membantu membakar lemak secara pantas dan selamat. Tiada rasa lapar. Dan tiada kesan sampingan. Boleh di ambil oleh ibu-ibu yang menyusu Tidak akan memebrikan kesan kepada bayi atau mengurangkan susu ibu. Tetapi ibu mengandung di nasihatkan tidak memakannnya. Risau jika ada kesan sampingan pada kandungan.

Fakta: Ayupureslim @ Ayupureslim Intense adalah satu-satunya ubat herba paling selamat dalam dunia

4. Bagaimana cara pengambilannya?.

Untuk Ayupureslim cara pengambilannya adalah makan 2 biji sehari. 1 pagi 1 malam.selepas makan. 1 box ada 60 biji. Cukup sebulan. Manakala untuk Ayupureslim Intense ia mempunyai 10 sachet. Makan 1 sachet setiap 3 hari di campurkan dengan segelas air. Ayupureslim Intense ini lagi kaw dan keras dari ayupureslim biasa. Hanya untuk mereka yang inginkan kesan segera.

5. Kalau ada penyakit lain bolehkah makan?.

Boleh. Tak ada masalah. Apa-apa penyakit boleh makan. Cuma kami tak galakkan kalau ada penyakit kronik macam pembedahan jantung, potong kaki kerana diabetes. Bukan tidak boleh. cuma tak di galakkan bimbang komplikasi. Paling kami takut alahan ubat @ herba. Sekiranya ada tanda tidak elok selepas ambil ubat ini. Segera dapatkan nasihat doktor. Sekiranya ada surat doktor ubat ni bahaya. Boleh kemukakan kepada kami. Kami akan bagi pulangan wang dan pampasan sekiranya memang terbukti anda mengalami kesan negatif kerana ubat ini.

6. Ibu mengandung boleh makan?

.Maaf. Ibu mengandung kami tak galakkan makan. Tapi ibu menyusu boleh makan. Tidak membahayakan bayi. Di jamin selamat. Ada KKM, HSA, FDA. Tidak akan mengurangkan susu. Usia lanjut juga boleh makan. Tidak ada masalah


7. Bagaimana anda menghantar ke Malaysia?

Kami menghantar guna courier dari Singapore. Makan masa 3-7 untuk sampai. Kami mempunyai 2 method penghantaran dan cara bayaran.

a) Bank in- Seluruh Malaysia dan kami pos pakai G dex. Kalau sibuk dan selalu tak ada di alamat kami syorkan cara ni. G dex akan simpan barang anda untuk anda ambil bila-bila masa sekiranya gagal menghantar ke alamat anda

G DEX service

b) COD atau cash on delivery- Bayar cash bila sampai pada posmen. Kami akan pos ke alamat anda. Bila sampai bayar cash sahaja jumlah pesanan anda pada posmen.Tapi COD hanya hantar 3 kali dan kalau tak dapat hantar barang akan kembali ke singapore sebab belum bayar. Buat masa ni kami boleh cod ke negeri di bawah. COD kami guna yamato delivery. Boleh check kawasan cod kat sini

COD yamato delivery

Kelantan- Kota Bharu, Bachok, Beris Kubur Besar, Alor Mas

Terengganu- Kuala Terenggan, Kuala Berang, Ajil, Besut, Setiu

Pahang-Kuantan

Perak- Ipoh.

Melaka-Ayer Keroh. Merlimau, Jasin, Sungai Rambai, Alor Gajah, Lubok Cina. Masjid Tanah, Kem Terendak, Sungai Udang. Tanjong Keling.

Selangor- Banting, Batu caves, Kelana Jaya, Puchong, Subang Jaya, Damansara, Serendah, Bukit Sentosa, Batu Arang, Subang Airport, Petaling Jaya, Bandar Sunway, Dengkil, Beranang, Bangi, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan, Cheras, Batu 9 Hulu Langat, Kajang, Pulau Indah, Jenjarom, Teluk Panglima Garang, Kapar, Puncak Alam, Klang, Shah Alam, Beranang, Dengkil, Sepang, Bukit Sentosa

Kuala Lumpur- Seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya, Cyberjaya

Penang- Seluruh penang

Johor- Batu Pahat, Ulu Tiram, Pasir Gudang, Skudai, Gelang Patah, Nusa Jaya, Masai.

Negeri Sembilan- Seremban, Port Dickson, Ayer Hitam, Lukut, Linggi. Serting, Mantin, Nilai, Labu, Durian Tawar, Batu Kikir

COD makan masa 3-7 hari ya. Kena ada alamat tetap @ tempat kerja sebab kami guna posmen courier.

8. Bolehkah anda menghantar ke tempat saya. Saya hanya percaya bila dapat barang dan nak bayar melalui cash on delivery. Tapi alamat saya tak termasuk dalam cod list. Anda syarikat besar, tentu boleh hantar. Percayalah saya akan bayar.

Maaf. Tak boleh. Kami hanya boleh cod seperti tempat tertera. Dan bank in selainnya. Untuk elakkan masalah.

9. Adakah jamin sampai?

Demi Allah jamin sampai. Kecuali delivery company ada masalah atau ada masalah lain. Sekiranya tidak sampai selepas 2 minggu kami akan kembalikan wang anda 100%. Sila berhubung dengan kami segera.

10. Bagaimana untuk berhubung dengan syarikat anda atau bagaimana untuk order?.

Anda boleh order online. Kami akan hubungi dalam masa 5 minit. Kami juga mempunyai Chat Support di website kami. Servis 24 jam. Kami mempunyai pasukan customer support yang akan uruskan segala hal berkaitan pelanggan. Kami tak ada agen atau kedai.

Ni no customer support. Sekiranya anda ada sebarang masalah atau ingin order. Sila wasap atau msg je dulu. Nanti kami call balik ya..+60178510600  Faizul

HARGA: 1 box  (1 bulan- 60 biji) = RM179 + RM40 pos dari Singapore= RM219. 2 Box RM299. 3 box RM399

NOTICE: HANYA ADA STOK INTENSE SAHAJA. BENTUK SERBUK. 10 SACHET. 2X LEBIH CEPAT BERKESAN DARI BIASA. MINUM 1 KALI SETIAP 3 HARI WAKTU PAGI SEBELUM MAKAN. STOK PILLS DAH TAK KELUAR DAH. MAAF SEMUA.


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Pesan sekarang 1 Box RM219, 2 Box RM299, 3 Box RM399.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Stok akan habis dalam
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

 _______________________________________________________________________________

PENGHANTARAN PANTAS!
testimoni ayupureslim kuruskan badan 

#keyword : #cara kuruskan badan, #kuruskan badan dengan berkesan, #nak kurus, # kuruskan badan, diet, #gemuk, #jaga kesihatan, #awek melayu, #awek melayu cantik, #kuruskan badan secara semulajadi, #ubat kurus paling berkesan, #ubat kurus semula jadi,ubat kurus cepat, #cara kuruskan badan dengan cepat, #cara kurus semula jadi, #kuruskan badan dengan cepat, #kuruskan badan semulajadi, #mitos kuruskan badan, #keburukan terlalu kurus, #betul ke semua ubat kuruskan badan tak berkesan?. #Suami sayang kurus, #Cantik lepas kurus 









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mitos Tentang Penurunan Berat Badan


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

1) Merokok Dapat Menurunkan Berat Badan

Ramai perokok yang akui, bila berhenti merokok, selera makan mereka bertambah. Jadi mereka buatlah kesimpulan yang merokok ni boleh bantu jadi kurus.

Memang betul bila merokok, berat badan akan susut. Sebabnya, selera makan akan berkurangan. Tapi sanggup ke tanggung risiko kesihatan yang serius akibat merokok.

Merokok ni pun akan ganggu deria rasa dan kesihatan yang menyeluruh. Malah ianya menjadi pembunuh senyap kepada kita. Malah membahayakan orang-orang di sekeliling kita.

Kurus sebab merokok bukanlah kurus yang sihat tapi kurus yang memudharatkan kesihatan.

Nampak kurus dan bergaya tapi bakal mati lagi cepat dari sepatutnya, nak ke?


2) Skip Waktu Makan Untuk Kurus

Ni dah kira antara kesilapan terbesar. Skip waktu makan terutamanya sarapan pagi akan menyebabkan metabolisma menjadi rendah. Maka kalori pun tak dapat dibakar dengan banyak.

Katakan kita skip makan tengah hari, nanti waktu malam, mesti kita akan makan dengan jayanya. Lagi banyak dari biasa.

Berpuasa berbulan-bulan untuk diet pun tak bagus. Dalam Islam, puasa sunat Isnin-Khamis dah kira sangat baik untuk kesihatan. Tapi kalau nak lebih pahala, nak puasa lebih, terpulanglah. Yang penting, berserdahana.
3) Lakukan Diet Sahaja Untuk Buang Lemak

Diet yang betul dan seimbang adalah pilihan terbaik untuk kurus. Namun, dengan bersenam, pembakaran kalori akan menjadi bertambah cepat. Jadi lagi cepat kurus!

Bila bersenam, peluh akan keluar dengan banyak. Masa ni juga berlakunya pembuangan toksin dari badan. Senaman juga akan menjadikan tubuh kita lebih sihat. Lagi senang nak fokus.

Ibarat pepatah, “Badan Sihat, Otak Cergas”.


4) Jangan Makan Lepas Pukul 6 Petang

Sebenarnya, kadar metabolisma akan mula menurun ketika tidur. Maka lebihan kalori akan disimpan sebagai lemak, bukan tenaga.

Boleh jer makan selepas pukul 6 petang tapi kalau sedang berdiet, digalakkan mengambil makanan ringan seperti roti bijirin penuh, buah-buahan, salad, hirup sup, biskut.

Yang paling penting, kita sangat digalakkan untuk elak makan 2 jam sebelum tidur.


5) Minum Banyak Air Menjadikan Kita Tembam

Mitos ni paling logik kalau kita fikir. Badan kita terdiri daripada 70% kandungan air. Apabila kita minum air sebanyak 3KG sehari, akan menyebabkan berat badan kita bertambah sebanyak 15%, iaitu berat air.

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

Sebenarnya air yang dimaksudkan ni adalah air kosong. Air kosong tiada kalori. Bukan air manis, bukan air dalam tin, bukan air gas! Air yang diminum akan gantikan air lama dan dibuang melalui proses perkumuhan.

Sebaiknya minum air mineral untuk mendapatkan zat-zat galian. Yang terbaik adalah air zam-zam. Tetapi dengan air kosong pun dah memadai.


6) Angkat Besi Jadikan Badan Berotot-otot Tanpa Menurunkan Berat Badan

Biasanya isttilah angkat besi atau latihan beban merujuk kepada mengangkat dumbell, sit up, push down atau aktiviti yang melibatkan tekanan terhadap sesuatu bahagian badan.

Ya betul, aktiviti ini boleh menyebabkan badan kita semakin berotot. Namun kita perlu ingat bahawa lebih banyak otot, lebih tinggi metabolisma, seterusnya lebih banyak kalori dibakar. Walaupun kita sedang berdiri atau duduk.

Dengan latihan beban, tahap metabolisma juga meningkat antara 24 hingga 48 jam selepas latihan.

Dengan meningkatnya pengambilan oksigen, maka jumlah kalori dan lemak yang dibakar turut bertambah.

Melakukan aktiviti angkat besi 2-3 kali seminggu tidak akan menjadikan badan kita berotot seperti atlet bina badan.

Otot-otot yang besar yang dimiliki oleh atlet bina badan biasanya terhasil daripada latihan penekanan otot secara berterusan (setiap hari) serta dengan pemilihan makanan yang betul.

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
17) Kita Dapat Turunkan Berat Badan Walaupun Makan Apa Sahaja Yang Disukai

Konsep utama untuk kurus atau turunkan berat badan adalah memastikan kalori yang dibakar lebih banyak daripada kalori yang diambil

NAK BAKAR KALORI LEBIH CEPAT LAGI? GUNA SAHAJA HERBA SEMULA JADI INDIA NI.


Ayupureslim

Perkenalkan ayupureslim
Kelebihan Ayupureslim

-Boleh turun sehingga 8kg sebulan.
-Meningkatkan metabolisme
-Mengawal tekanan darah anda
-Meningkatkan tahap kelembutan kulit anda
-Cara kuruskan badan secara semula jadi paling berkesan
-Menahan rasa lapar selepas makan
-Kekal bertenaga sepanjang hari bekerja walau kerja berat

Di sini saya ingin memberikan beberapa Fakta dalam bentuk soal jawab kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang Ayupureslim.

1. Apa tu Ayupureslim?.

Ayupureslim atau Ayupureslim Intense adalah ubat herba yang sangat terkenal dalam dunia. Baru sahaja  memasuki pasaran Malaysia tahun ini 2015. Ayupureslim sangat terkenal di luar negara dan di iktiraf antara ubat yang berkesan dan paling selamat di dunia. Ada KKM Malaysia, HSA Singapore dan Lulus FDA Amerika juga mempunyai sijil HALAL Singapore. Ayupureslim ni berasaskan herba ayurveda. Satu-satunya produk terbaik dan selamat di pasaran serta termurah berbanding ubat yang berasaskan medical drug.

2. Apa tu Ayurveda?.

Ayuveda adalah kajian tentang herba di India. Ia berasaskan kitab lama veda. Sejak dari zaman nenek moyang lagi telah amalkan. Kalau di india apa-apa sakit pun akan rujuk ubat ayurveda. Sekarang ayurveda telah tersebar ke seluruh dunia. Dan kajian tentang ayurveda telah di jalankan dan di ajarkan di universiti seluruh dunia. Memang kelas dan berkesan ubat jenis ini. Sama macam tempat kita tongkat ali dan kacip fatimah juga.

Rujuk kolej ayurveda India dan Usa: MD India, USA

3. Apa kelebihan Ayupureslim atau AyupureSlim Intense ini?.

Kelebihan Ayupureslim atau Ayupureslim Intense ni adalah ianya herba. Jadi selamat dan juga halal. Kami mempunyai sijil HSA Singapore dan juga sijil Halal Singapore,  jadi boleh di ambil tanpa was-was. Tanpa risau kesan sampingan.Ayupureslim akan membantu membakar lemak secara pantas dan selamat. Tiada rasa lapar. Dan tiada kesan sampingan. Boleh di ambil oleh ibu-ibu yang menyusu Tidak akan memebrikan kesan kepada bayi atau mengurangkan susu ibu. Tetapi ibu mengandung di nasihatkan tidak memakannnya. Risau jika ada kesan sampingan pada kandungan.

Fakta: Ayupureslim @ Ayupureslim Intense adalah satu-satunya ubat herba paling selamat dalam dunia

4. Bagaimana cara pengambilannya?.

Untuk Ayupureslim cara pengambilannya adalah makan 2 biji sehari. 1 pagi 1 malam.selepas makan. 1 box ada 60 biji. Cukup sebulan. Manakala untuk Ayupureslim Intense ia mempunyai 10 sachet. Makan 1 sachet setiap 3 hari di campurkan dengan segelas air. Ayupureslim Intense ini lagi kaw dan keras dari ayupureslim biasa. Hanya untuk mereka yang inginkan kesan segera.

5. Kalau ada penyakit lain bolehkah makan?.

Boleh. Tak ada masalah. Apa-apa penyakit boleh makan. Cuma kami tak galakkan kalau ada penyakit kronik macam pembedahan jantung, potong kaki kerana diabetes. Bukan tidak boleh. cuma tak di galakkan bimbang komplikasi. Paling kami takut alahan ubat @ herba. Sekiranya ada tanda tidak elok selepas ambil ubat ini. Segera dapatkan nasihat doktor. Sekiranya ada surat doktor ubat ni bahaya. Boleh kemukakan kepada kami. Kami akan bagi pulangan wang dan pampasan sekiranya memang terbukti anda mengalami kesan negatif kerana ubat ini.

6. Ibu mengandung boleh makan?

.Maaf. Ibu mengandung kami tak galakkan makan. Tapi ibu menyusu boleh makan. Tidak membahayakan bayi. Di jamin selamat. Ada KKM, HSA, FDA. Tidak akan mengurangkan susu. Usia lanjut juga boleh makan. Tidak ada masalah


7. Bagaimana anda menghantar ke Malaysia?

Kami menghantar guna courier dari Singapore. Makan masa 3-7 untuk sampai. Kami mempunyai 2 method penghantaran dan cara bayaran.

a) Bank in- Seluruh Malaysia dan kami pos pakai G dex. Kalau sibuk dan selalu tak ada di alamat kami syorkan cara ni. G dex akan simpan barang anda untuk anda ambil bila-bila masa sekiranya gagal menghantar ke alamat anda

G DEX service

b) COD atau cash on delivery- Bayar cash bila sampai pada posmen. Kami akan pos ke alamat anda. Bila sampai bayar cash sahaja jumlah pesanan anda pada posmen.Tapi COD hanya hantar 3 kali dan kalau tak dapat hantar barang akan kembali ke singapore sebab belum bayar. Buat masa ni kami boleh cod ke negeri di bawah. COD kami guna yamato delivery. Boleh check kawasan cod kat sini

COD yamato delivery

Kelantan- Kota Bharu, Bachok, Beris Kubur Besar, Alor Mas

Terengganu- Kuala Terenggan, Kuala Berang, Ajil, Besut, Setiu

Pahang-Kuantan

Perak- Ipoh.

Melaka-Ayer Keroh. Merlimau, Jasin, Sungai Rambai, Alor Gajah, Lubok Cina. Masjid Tanah, Kem Terendak, Sungai Udang. Tanjong Keling.

Selangor- Banting, Batu caves, Kelana Jaya, Puchong, Subang Jaya, Damansara, Serendah, Bukit Sentosa, Batu Arang, Subang Airport, Petaling Jaya, Bandar Sunway, Dengkil, Beranang, Bangi, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan, Cheras, Batu 9 Hulu Langat, Kajang, Pulau Indah, Jenjarom, Teluk Panglima Garang, Kapar, Puncak Alam, Klang, Shah Alam, Beranang, Dengkil, Sepang, Bukit Sentosa

Kuala Lumpur- Seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya, Cyberjaya

Penang- Seluruh penang

Johor- Batu Pahat, Ulu Tiram, Pasir Gudang, Skudai, Gelang Patah, Nusa Jaya, Masai.

Negeri Sembilan- Seremban, Port Dickson, Ayer Hitam, Lukut, Linggi. Serting, Mantin, Nilai, Labu, Durian Tawar, Batu Kikir

COD makan masa 3-7 hari ya. Kena ada alamat tetap @ tempat kerja sebab kami guna posmen courier.

8. Bolehkah anda menghantar ke tempat saya. Saya hanya percaya bila dapat barang dan nak bayar melalui cash on delivery. Tapi alamat saya tak termasuk dalam cod list. Anda syarikat besar, tentu boleh hantar. Percayalah saya akan bayar.

Maaf. Tak boleh. Kami hanya boleh cod seperti tempat tertera. Dan bank in selainnya. Untuk elakkan masalah.

9. Adakah jamin sampai?

Demi Allah jamin sampai. Kecuali delivery company ada masalah atau ada masalah lain. Sekiranya tidak sampai selepas 2 minggu kami akan kembalikan wang anda 100%. Sila berhubung dengan kami segera.

10. Bagaimana untuk berhubung dengan syarikat anda atau bagaimana untuk order?.

Anda boleh order online. Kami akan hubungi dalam masa 5 minit. Kami juga mempunyai Chat Support di website kami. Servis 24 jam. Kami mempunyai pasukan customer support yang akan uruskan segala hal berkaitan pelanggan. Kami tak ada agen atau kedai.

Ni no customer support. Sekiranya anda ada sebarang masalah atau ingin order. Sila wasap atau msg je dulu. Nanti kami call balik ya..+60178510600  Faizul

HARGA: 1 box  (1 bulan- 60 biji) = RM179 + RM40 pos dari Singapore= RM219. 2 Box RM299. 3 box RM399

NOTICE: HANYA ADA STOK INTENSE SAHAJA. BENTUK SERBUK. 10 SACHET. 2X LEBIH CEPAT BERKESAN DARI BIASA. MINUM 1 KALI SETIAP 3 HARI WAKTU PAGI SEBELUM MAKAN. STOK PILLS DAH TAK KELUAR DAH. MAAF SEMUA.


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Pesan sekarang 1 Box RM219, 2 Box RM299, 3 Box RM399.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Stok akan habis dalam
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

 _______________________________________________________________________________

PENGHANTARAN PANTAS!
testimoni ayupureslim kuruskan badan 

#keyword : #cara kuruskan badan, #kuruskan badan dengan berkesan, #nak kurus, # kuruskan badan, diet, #gemuk, #jaga kesihatan, #awek melayu, #awek melayu cantik, #kuruskan badan secara semulajadi, #ubat kurus paling berkesan, #ubat kurus semula jadi,ubat kurus cepat, #cara kuruskan badan dengan cepat, #cara kurus semula jadi, #kuruskan badan dengan cepat, #kuruskan badan semulajadi, #mitos kuruskan badan, #keburukan terlalu kurus, #betul ke semua ubat kuruskan badan tak berkesan?. #Suami sayang kurus, #Cantik lepas kurus 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Petua Buang Lemak Dan Kuruskan Badan Cara Tradisional

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Petua Buang Lemak Dan Kuruskan Badan Cara Tradisional

Petua Buang Lemak Dan Kuruskan Badan Cara Tradisional | Hilangkan Lemak
Jika anda mengalami masaalah berat badan anda boleh menggunakan air asam jawa sebagai minuman harian.ini kerana, air asam jawa boleh menjadi alternatif bagi mengurangkan lemak dalam badan anda. Caranya; Ambil sebuku asam jawa, Ramas dengan air sebanyak satu gelas. Masukkan air asamjawa tadi kedalam peti sejuk. Minum air tadi selepas makan tengahari atau selepas makan malam. Amalkan meminumnya setiap hari dan anda akan dapati tubuh anda bertambah segar dan langsing.

Melangsingkan badan.
Melangsingkan badan,cara paling mudah dan murah ialah:
1-Dua biji lobak merah dipotong
2-Sebiji mentimun segar,
3-Sebiji limau nipis,
Kemudian ketiga-tiga bahan ini dikisar dan diperah airnya untuk diminum.Amalkan dua kali sehari setiap pagi dan malam. Insyaallah badan yang gedempol akan beransur langsing dan menarik.

Nak cuba cara lebih cepat dan lebih menarik? Hilang 10 KG dalam masa seminggu je?. Cuba herba ni. Kenalkan ayupureslim herba ayurveda india

Perkenalkan ayupureslim
Kelebihan Ayupureslim

-Boleh turun sehingga 8kg sebulan.
-Meningkatkan metabolisme
-Mengawal tekanan darah anda
-Meningkatkan tahap kelembutan kulit anda
-Cara kuruskan badan secara semula jadi paling berkesan
-Menahan rasa lapar selepas makan
-Kekal bertenaga sepanjang hari bekerja walau kerja berat

Di sini saya ingin memberikan beberapa Fakta dalam bentuk soal jawab kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang Ayupureslim.

1. Apa tu Ayupureslim?.

Ayupureslim atau Ayupureslim Intense adalah ubat herba yang sangat terkenal dalam dunia. Baru sahaja  memasuki pasaran Malaysia tahun ini 2015. Ayupureslim sangat terkenal di luar negara dan di iktiraf antara ubat yang berkesan dan paling selamat di dunia. Ada KKM Malaysia, HSA Singapore dan Lulus FDA Amerika juga mempunyai sijil HALAL Singapore. Ayupureslim ni berasaskan herba ayurveda. Satu-satunya produk terbaik dan selamat di pasaran serta termurah berbanding ubat yang berasaskan medical drug.

2. Apa tu Ayurveda?.

Ayuveda adalah kajian tentang herba di India. Ia berasaskan kitab lama veda. Sejak dari zaman nenek moyang lagi telah amalkan. Kalau di india apa-apa sakit pun akan rujuk ubat ayurveda. Sekarang ayurveda telah tersebar ke seluruh dunia. Dan kajian tentang ayurveda telah di jalankan dan di ajarkan di universiti seluruh dunia. Memang kelas dan berkesan ubat jenis ini. Sama macam tempat kita tongkat ali dan kacip fatimah juga.

Rujuk kolej ayurveda India dan Usa: MD India, USA

3. Apa kelebihan Ayupureslim atau AyupureSlim Intense ini?.

Kelebihan Ayupureslim atau Ayupureslim Intense ni adalah ianya herba. Jadi selamat dan juga halal. Kami mempunyai sijil HSA Singapore dan juga sijil Halal Singapore,  jadi boleh di ambil tanpa was-was. Tanpa risau kesan sampingan.Ayupureslim akan membantu membakar lemak secara pantas dan selamat. Tiada rasa lapar. Dan tiada kesan sampingan. Boleh di ambil oleh ibu-ibu yang menyusu Tidak akan memebrikan kesan kepada bayi atau mengurangkan susu ibu. Tetapi ibu mengandung di nasihatkan tidak memakannnya. Risau jika ada kesan sampingan pada kandungan.

Fakta: Ayupureslim @ Ayupureslim Intense adalah satu-satunya ubat herba paling selamat dalam dunia

4. Bagaimana cara pengambilannya?.

Untuk Ayupureslim cara pengambilannya adalah makan 2 biji sehari. 1 pagi 1 malam.selepas makan. 1 box ada 60 biji. Cukup sebulan. Manakala untuk Ayupureslim Intense ia mempunyai 10 sachet. Makan 1 sachet setiap 3 hari di campurkan dengan segelas air. Ayupureslim Intense ini lagi kaw dan keras dari ayupureslim biasa. Hanya untuk mereka yang inginkan kesan segera.

5. Kalau ada penyakit lain bolehkah makan?.

Boleh. Tak ada masalah. Apa-apa penyakit boleh makan. Cuma kami tak galakkan kalau ada penyakit kronik macam pembedahan jantung, potong kaki kerana diabetes. Bukan tidak boleh. cuma tak di galakkan bimbang komplikasi. Paling kami takut alahan ubat @ herba. Sekiranya ada tanda tidak elok selepas ambil ubat ini. Segera dapatkan nasihat doktor. Sekiranya ada surat doktor ubat ni bahaya. Boleh kemukakan kepada kami. Kami akan bagi pulangan wang dan pampasan sekiranya memang terbukti anda mengalami kesan negatif kerana ubat ini.

6. Ibu mengandung boleh makan?

.Maaf. Ibu mengandung kami tak galakkan makan. Tapi ibu menyusu boleh makan. Tidak membahayakan bayi. Di jamin selamat. Ada KKM, HSA, FDA. Tidak akan mengurangkan susu. Usia lanjut juga boleh makan. Tidak ada masalah


7. Bagaimana anda menghantar ke Malaysia?

Kami menghantar guna courier dari Singapore. Makan masa 3-7 untuk sampai. Kami mempunyai 2 method penghantaran dan cara bayaran.

a) Bank in- Seluruh Malaysia dan kami pos pakai G dex. Kalau sibuk dan selalu tak ada di alamat kami syorkan cara ni. G dex akan simpan barang anda untuk anda ambil bila-bila masa sekiranya gagal menghantar ke alamat anda

G DEX service

b) COD atau cash on delivery- Bayar cash bila sampai pada posmen. Kami akan pos ke alamat anda. Bila sampai bayar cash sahaja jumlah pesanan anda pada posmen.Tapi COD hanya hantar 3 kali dan kalau tak dapat hantar barang akan kembali ke singapore sebab belum bayar. Buat masa ni kami boleh cod ke negeri di bawah. COD kami guna yamato delivery. Boleh check kawasan cod kat sini

COD yamato delivery

Kelantan- Kota Bharu, Bachok, Beris Kubur Besar, Alor Mas

Terengganu- Kuala Terenggan, Kuala Berang, Ajil, Besut, Setiu

Pahang-Kuantan

Perak- Ipoh.

Melaka-Ayer Keroh. Merlimau, Jasin, Sungai Rambai, Alor Gajah, Lubok Cina. Masjid Tanah, Kem Terendak, Sungai Udang. Tanjong Keling.

Selangor- Banting, Batu caves, Kelana Jaya, Puchong, Subang Jaya, Damansara, Serendah, Bukit Sentosa, Batu Arang, Subang Airport, Petaling Jaya, Bandar Sunway, Dengkil, Beranang, Bangi, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan, Cheras, Batu 9 Hulu Langat, Kajang, Pulau Indah, Jenjarom, Teluk Panglima Garang, Kapar, Puncak Alam, Klang, Shah Alam, Beranang, Dengkil, Sepang, Bukit Sentosa

Kuala Lumpur- Seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya, Cyberjaya

Penang- Seluruh penang

Johor- Batu Pahat, Ulu Tiram, Pasir Gudang, Skudai, Gelang Patah, Nusa Jaya, Masai.

Negeri Sembilan- Seremban, Port Dickson, Ayer Hitam, Lukut, Linggi. Serting, Mantin, Nilai, Labu, Durian Tawar, Batu Kikir

COD makan masa 3-7 hari ya. Kena ada alamat tetap @ tempat kerja sebab kami guna posmen courier.

8. Bolehkah anda menghantar ke tempat saya. Saya hanya percaya bila dapat barang dan nak bayar melalui cash on delivery. Tapi alamat saya tak termasuk dalam cod list. Anda syarikat besar, tentu boleh hantar. Percayalah saya akan bayar.

Maaf. Tak boleh. Kami hanya boleh cod seperti tempat tertera. Dan bank in selainnya. Untuk elakkan masalah.

9. Adakah jamin sampai?

Demi Allah jamin sampai. Kecuali delivery company ada masalah atau ada masalah lain. Sekiranya tidak sampai selepas 2 minggu kami akan kembalikan wang anda 100%. Sila berhubung dengan kami segera.

10. Bagaimana untuk berhubung dengan syarikat anda atau bagaimana untuk order?.

Anda boleh order online. Kami akan hubungi dalam masa 5 minit. Kami juga mempunyai Chat Support di website kami. Servis 24 jam. Kami mempunyai pasukan customer support yang akan uruskan segala hal berkaitan pelanggan. Kami tak ada agen atau kedai.

Ni no customer support. Sekiranya anda ada sebarang masalah atau ingin order. Sila wasap atau msg je dulu. Nanti kami call balik ya..+60178510600  Faizul

HARGA: 1 box  (1 bulan- 60 biji) = RM179 + RM40 pos dari Singapore= RM219. 2 Box RM299. 3 box RM399

NOTICE: HANYA ADA STOK INTENSE SAHAJA. BENTUK SERBUK. 10 SACHET. 2X LEBIH CEPAT BERKESAN DARI BIASA. MINUM 1 KALI SETIAP 3 HARI WAKTU PAGI SEBELUM MAKAN. STOK PILLS DAH TAK KELUAR DAH. MAAF SEMUA.


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Pesan sekarang 1 Box RM219, 2 Box RM299, 3 Box RM399.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Stok akan habis dalam
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

 _______________________________________________________________________________
PENGHANTARAN PANTAS!
testimoni ayupureslim kuruskan badan 

#keyword : #cara kuruskan badan, #kuruskan badan dengan berkesan, #nak kurus, # kuruskan badan, diet, #gemuk, #jaga kesihatan, #awek melayu, #awek melayu cantik, #kuruskan badan secara semulajadi, #ubat kurus paling berkesan, #ubat kurus semula jadi,ubat kurus cepat, #cara kuruskan badan dengan cepat, #cara kurus semula jadi, #kuruskan badan dengan cepat, #kuruskan badan semulajadi, #mitos kuruskan badan, #keburukan terlalu kurus, #betul ke semua ubat kuruskan badan tak berkesan?. #Suami sayang kurus, #Cantik lepas kurus 









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tips kuruskan badan secara semula jadi guna limau nipis.

1. Air limau nipis yang anda minum boleh menurunkan berat badan anda. Caranya: Sediakan dua biji limau nipis atau limau kasturi setiap hari, setelah itu perah airnya ke dalam gelas yang berisi dengan air sejuk, masukkan ke dalam peti sejuk. Setelah itu bolehlah dijadikan air minuman setiap kali selepas anda makan tengahari dan makan malam. Cara ini boleh diikuti dengan senaman ringan. Amalkanlah meminumnya selama sebulan, berat badan anda akan beransur turun.

2. Ambil 3 sudu besar serbuk teh cina dan rendam dalam air. Tapis dan campurkan dengan air perahan limau nipis. Amalkan selalu meminumnya 2 kali sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur.

3. Jika anda mengalami masalah berat badan, air asam jawa baik dijadikan minuman harian. Air asam jawa akan mengurangkan kadar lemak dalam badan anda. Caranya: Ambil sebuku asam jawa, ramas ke dalam air sebanyak segelas. Masukkan ke dalam peti sejuk, anda jadikan minuman, selepas anda makan tengahari atau makan malam. Amalkan setiap hari, anda akan dapati tubuh anda akan bertambah segar dan langsing.

4. Selepas makan amalkan meminum Teh Hijau atau Teh Cina tambah dengan serbuk Kayu Manis dan Madu

5. Untuk mengelakkan badan menjadi gemuk selepas bersalin, cuba petua berikut :Ambil 5cm halia bara ( Halia Cina ), 10 biji lada hitam, 30 ekor ikan bilis.Tumbuk kesemua sehingga lumat.Perahkan air Limau Nipis.Dan makanlah bersama nasi panas waktu pagi dan malam, setiap hari sewaktu dalam pantang.

6. Mengurangkan buncit - Bagi lelaki yang mengalami masalah perut buncit, anda boleh mencuba petua ini iaitu ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya. Kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati. Amalkan sapu disekeliling perut sebelum masuk tidur biarkan kering sehingga pagi.

7. Mengempiskan Perut - Petua yang mudah dan kos yang murah. Anda perlu mengambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit.

8. Kempiskan Perut Anda - Nak kempiskan perut senang aje, ambil air limau nipis dan campur dengan kapur sirih. Lumurkan atau sapu dekat perut, amalkan setiap malam. Insyaallah perut anda akan lebih menarik.

Nak tips lebih cepat?. Tak sabar kuruskan badan. Guna je lah ubat kurus kalau semua cara di atas tak berhasil. Tapi pastikan ambil ubat kurus yang terbaik. Ini saya kenalkan dengan produk herba yang benar-benar boleh membantu..

Perkenalkan ayupureslim
Kelebihan Ayupureslim

-Boleh turun sehingga 8kg sebulan.
-Meningkatkan metabolisme
-Mengawal tekanan darah anda
-Meningkatkan tahap kelembutan kulit anda
-Cara kuruskan badan secara semula jadi paling berkesan
-Menahan rasa lapar selepas makan
-Kekal bertenaga sepanjang hari bekerja walau kerja berat

Di sini saya ingin memberikan beberapa Fakta dalam bentuk soal jawab kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang Ayupureslim.

1. Apa tu Ayupureslim?.

Ayupureslim atau Ayupureslim Intense adalah ubat herba yang sangat terkenal dalam dunia. Baru sahaja  memasuki pasaran Malaysia tahun ini 2015. Ayupureslim sangat terkenal di luar negara dan di iktiraf antara ubat yang berkesan dan paling selamat di dunia. Ada KKM Malaysia, HSA Singapore dan Lulus FDA Amerika juga mempunyai sijil HALAL Singapore. Ayupureslim ni berasaskan herba ayurveda. Satu-satunya produk terbaik dan selamat di pasaran serta termurah berbanding ubat yang berasaskan medical drug.

2. Apa tu Ayurveda?.

Ayuveda adalah kajian tentang herba di India. Ia berasaskan kitab lama veda. Sejak dari zaman nenek moyang lagi telah amalkan. Kalau di india apa-apa sakit pun akan rujuk ubat ayurveda. Sekarang ayurveda telah tersebar ke seluruh dunia. Dan kajian tentang ayurveda telah di jalankan dan di ajarkan di universiti seluruh dunia. Memang kelas dan berkesan ubat jenis ini. Sama macam tempat kita tongkat ali dan kacip fatimah juga.

Rujuk kolej ayurveda India dan Usa: MD India, USA

3. Apa kelebihan Ayupureslim atau AyupureSlim Intense ini?.

Kelebihan Ayupureslim atau Ayupureslim Intense ni adalah ianya herba. Jadi selamat dan juga halal. Kami mempunyai sijil HSA Singapore dan juga sijil Halal Singapore,  jadi boleh di ambil tanpa was-was. Tanpa risau kesan sampingan.Ayupureslim akan membantu membakar lemak secara pantas dan selamat. Tiada rasa lapar. Dan tiada kesan sampingan. Boleh di ambil oleh ibu-ibu yang menyusu Tidak akan memebrikan kesan kepada bayi atau mengurangkan susu ibu. Tetapi ibu mengandung di nasihatkan tidak memakannnya. Risau jika ada kesan sampingan pada kandungan.

Fakta: Ayupureslim @ Ayupureslim Intense adalah satu-satunya ubat herba paling selamat dalam dunia

4. Bagaimana cara pengambilannya?.

Untuk Ayupureslim cara pengambilannya adalah makan 2 biji sehari. 1 pagi 1 malam.selepas makan. 1 box ada 60 biji. Cukup sebulan. Manakala untuk Ayupureslim Intense ia mempunyai 10 sachet. Makan 1 sachet setiap 3 hari di campurkan dengan segelas air. Ayupureslim Intense ini lagi kaw dan keras dari ayupureslim biasa. Hanya untuk mereka yang inginkan kesan segera.

5. Kalau ada penyakit lain bolehkah makan?.

Boleh. Tak ada masalah. Apa-apa penyakit boleh makan. Cuma kami tak galakkan kalau ada penyakit kronik macam pembedahan jantung, potong kaki kerana diabetes. Bukan tidak boleh. cuma tak di galakkan bimbang komplikasi. Paling kami takut alahan ubat @ herba. Sekiranya ada tanda tidak elok selepas ambil ubat ini. Segera dapatkan nasihat doktor. Sekiranya ada surat doktor ubat ni bahaya. Boleh kemukakan kepada kami. Kami akan bagi pulangan wang dan pampasan sekiranya memang terbukti anda mengalami kesan negatif kerana ubat ini.

6. Ibu mengandung boleh makan?

.Maaf. Ibu mengandung kami tak galakkan makan. Tapi ibu menyusu boleh makan. Tidak membahayakan bayi. Di jamin selamat. Ada KKM, HSA, FDA. Tidak akan mengurangkan susu. Usia lanjut juga boleh makan. Tidak ada masalah


7. Bagaimana anda menghantar ke Malaysia?

Kami menghantar guna courier dari Singapore. Makan masa 3-7 untuk sampai. Kami mempunyai 2 method penghantaran dan cara bayaran.

a) Bank in- Seluruh Malaysia dan kami pos pakai G dex. Kalau sibuk dan selalu tak ada di alamat kami syorkan cara ni. G dex akan simpan barang anda untuk anda ambil bila-bila masa sekiranya gagal menghantar ke alamat anda

G DEX service

b) COD atau cash on delivery- Bayar cash bila sampai pada posmen. Kami akan pos ke alamat anda. Bila sampai bayar cash sahaja jumlah pesanan anda pada posmen.Tapi COD hanya hantar 3 kali dan kalau tak dapat hantar barang akan kembali ke singapore sebab belum bayar. Buat masa ni kami boleh cod ke negeri di bawah. COD kami guna yamato delivery. Boleh check kawasan cod kat sini

COD yamato delivery

Kelantan- Kota Bharu, Bachok, Beris Kubur Besar, Alor Mas

Terengganu- Kuala Terenggan, Kuala Berang, Ajil, Besut, Setiu

Pahang-Kuantan

Perak- Ipoh.

Melaka-Ayer Keroh. Merlimau, Jasin, Sungai Rambai, Alor Gajah, Lubok Cina. Masjid Tanah, Kem Terendak, Sungai Udang. Tanjong Keling.

Selangor- Banting, Batu caves, Kelana Jaya, Puchong, Subang Jaya, Damansara, Serendah, Bukit Sentosa, Batu Arang, Subang Airport, Petaling Jaya, Bandar Sunway, Dengkil, Beranang, Bangi, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan, Cheras, Batu 9 Hulu Langat, Kajang, Pulau Indah, Jenjarom, Teluk Panglima Garang, Kapar, Puncak Alam, Klang, Shah Alam, Beranang, Dengkil, Sepang, Bukit Sentosa

Kuala Lumpur- Seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya, Cyberjaya

Penang- Seluruh penang

Johor- Batu Pahat, Ulu Tiram, Pasir Gudang, Skudai, Gelang Patah, Nusa Jaya, Masai.

Negeri Sembilan- Seremban, Port Dickson, Ayer Hitam, Lukut, Linggi. Serting, Mantin, Nilai, Labu, Durian Tawar, Batu Kikir

COD makan masa 3-7 hari ya. Kena ada alamat tetap @ tempat kerja sebab kami guna posmen courier.

8. Bolehkah anda menghantar ke tempat saya. Saya hanya percaya bila dapat barang dan nak bayar melalui cash on delivery. Tapi alamat saya tak termasuk dalam cod list. Anda syarikat besar, tentu boleh hantar. Percayalah saya akan bayar.

Maaf. Tak boleh. Kami hanya boleh cod seperti tempat tertera. Dan bank in selainnya. Untuk elakkan masalah.

9. Adakah jamin sampai?

Demi Allah jamin sampai. Kecuali delivery company ada masalah atau ada masalah lain. Sekiranya tidak sampai selepas 2 minggu kami akan kembalikan wang anda 100%. Sila berhubung dengan kami segera.

10. Bagaimana untuk berhubung dengan syarikat anda atau bagaimana untuk order?.

Anda boleh order online. Kami akan hubungi dalam masa 5 minit. Kami juga mempunyai Chat Support di website kami. Servis 24 jam. Kami mempunyai pasukan customer support yang akan uruskan segala hal berkaitan pelanggan. Kami tak ada agen atau kedai.

Ni no customer support. Sekiranya anda ada sebarang masalah atau ingin order. Sila wasap atau msg je dulu. Nanti kami call balik ya..+60178510600  Faizul

HARGA: 1 box  (1 bulan- 60 biji) = RM179 + RM40 pos dari Singapore= RM219. 2 Box RM299. 3 box RM399

NOTICE: HANYA ADA STOK INTENSE SAHAJA. BENTUK SERBUK. 10 SACHET. 2X LEBIH CEPAT BERKESAN DARI BIASA. MINUM 1 KALI SETIAP 3 HARI WAKTU PAGI SEBELUM MAKAN. STOK PILLS DAH TAK KELUAR DAH. MAAF SEMUA.


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Pesan sekarang 1 Box RM219, 2 Box RM299, 3 Box RM399.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Stok akan habis dalam
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

 _______________________________________________________________________________
PENGHANTARAN PANTAS!
testimoni ayupureslim kuruskan badan 

#keyword : #cara kuruskan badan, #kuruskan badan dengan berkesan, #nak kurus, # kuruskan badan, diet, #gemuk, #jaga kesihatan, #awek melayu, #awek melayu cantik, #kuruskan badan secara semulajadi, #ubat kurus paling berkesan, #ubat kurus semula jadi,ubat kurus cepat, #cara kuruskan badan dengan cepat, #cara kurus semula jadi, #kuruskan badan dengan cepat, #kuruskan badan semulajadi, #mitos kuruskan badan, #keburukan terlalu kurus, #betul ke semua ubat kuruskan badan tak berkesan?. #Suami sayang kurus, #Cantik lepas kurus 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 CARA UNTUK KURUSKAN/MENGURUSKAN BADAN DENGAN CEPAT!!

Kesihatan sering dikaitkan dengan amalan pemakanan serta gaya hidup yang sihat. Menurut kajian oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sehingga kini hampir 60% rakyat Malaysia ialah dari golongan yang obesiti atau berat badan berlebihan. Kita perlu memupuk gaya hidup yang sihat agar masalah ini dapat diselesaikan.

Terdapat pelbagai cara atau kaedah yang dapat dipraktikkan untuk mendapatkan berat badan yang ideal atau kuruskan badan dengan cepat. Berikut adalah cara-cara bagaimana untuk menguruskan badan dengan cepat :-

1. Mengurangkan pengambilan makanan berkarbohidrat tinggi seperti nasi.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Makan nasi sekali dalam sehari sudah memadai untuk keperluan tubuh kita. Kadar pengambilan juga perlu sederhana tidak terlalu sedikit atau banyak.

2. Memperbanyakkan makan buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.





Kandungan serat atau fiber di dalamnya dapat melancarkan sistem kumuh badan manusia. Paling penting serat tidak dapat menggemukkan.

3. Sarapan di awal pagi dengan meminum kopi atau jus buah-buahan.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Lemak di dalam badan akan lebih mudah terbakar dengan meminum kopi.

4. Jangan amalkan memakan jajan atau snek di waktu malam sebelum tidur
.

Badan akan menyimpan lemak ketika waktu malam, lebih-lebih lagi waktu tidur kerana tiada apa-apa aktiviti yang dilakukan semasa tidur.

5. Berhenti atau kurangkan meminum air berkarbornat.

http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Ini adalah kerana kandungan gas yang terdapat di dalam air itu mengembungkan perut. Ini akan mengakibatkan reaksi emosi yang mendorong kita untuk makan.

Bonus tips?.
Nak cara lebih cepat?. Guna je ubat kurus. Tapi pilih yang bagus ya. Jangan salah pilih. Merana. Ni ada satu ubat kurus herba semulajadi yang saya nak perkenalkan.


Perkenalkan ayupureslim
Kelebihan Ayupureslim

-Boleh turun sehingga 8kg sebulan.
-Meningkatkan metabolisme
-Mengawal tekanan darah anda
-Meningkatkan tahap kelembutan kulit anda
-Cara kuruskan badan secara semula jadi paling berkesan
-Menahan rasa lapar selepas makan
-Kekal bertenaga sepanjang hari bekerja walau kerja berat

Di sini saya ingin memberikan beberapa Fakta dalam bentuk soal jawab kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang Ayupureslim.

1. Apa tu Ayupureslim?.

Ayupureslim atau Ayupureslim Intense adalah ubat herba yang sangat terkenal dalam dunia. Baru sahaja  memasuki pasaran Malaysia tahun ini 2015. Ayupureslim sangat terkenal di luar negara dan di iktiraf antara ubat yang berkesan dan paling selamat di dunia. Ada KKM Malaysia, HSA Singapore dan Lulus FDA Amerika juga mempunyai sijil HALAL Singapore. Ayupureslim ni berasaskan herba ayurveda. Satu-satunya produk terbaik dan selamat di pasaran serta termurah berbanding ubat yang berasaskan medical drug.

2. Apa tu Ayurveda?.

Ayuveda adalah kajian tentang herba di India. Ia berasaskan kitab lama veda. Sejak dari zaman nenek moyang lagi telah amalkan. Kalau di india apa-apa sakit pun akan rujuk ubat ayurveda. Sekarang ayurveda telah tersebar ke seluruh dunia. Dan kajian tentang ayurveda telah di jalankan dan di ajarkan di universiti seluruh dunia. Memang kelas dan berkesan ubat jenis ini. Sama macam tempat kita tongkat ali dan kacip fatimah juga.

Rujuk kolej ayurveda India dan Usa: MD India, USA

3. Apa kelebihan Ayupureslim atau AyupureSlim Intense ini?.

Kelebihan Ayupureslim atau Ayupureslim Intense ni adalah ianya herba. Jadi selamat dan juga halal. Kami mempunyai sijil HSA Singapore dan juga sijil Halal Singapore,  jadi boleh di ambil tanpa was-was. Tanpa risau kesan sampingan.Ayupureslim akan membantu membakar lemak secara pantas dan selamat. Tiada rasa lapar. Dan tiada kesan sampingan. Boleh di ambil oleh ibu-ibu yang menyusu Tidak akan memebrikan kesan kepada bayi atau mengurangkan susu ibu. Tetapi ibu mengandung di nasihatkan tidak memakannnya. Risau jika ada kesan sampingan pada kandungan.

Fakta: Ayupureslim @ Ayupureslim Intense adalah satu-satunya ubat herba paling selamat dalam dunia

4. Bagaimana cara pengambilannya?.

Untuk Ayupureslim cara pengambilannya adalah makan 2 biji sehari. 1 pagi 1 malam.selepas makan. 1 box ada 60 biji. Cukup sebulan. Manakala untuk Ayupureslim Intense ia mempunyai 10 sachet. Makan 1 sachet setiap 3 hari di campurkan dengan segelas air. Ayupureslim Intense ini lagi kaw dan keras dari ayupureslim biasa. Hanya untuk mereka yang inginkan kesan segera.

5. Kalau ada penyakit lain bolehkah makan?.

Boleh. Tak ada masalah. Apa-apa penyakit boleh makan. Cuma kami tak galakkan kalau ada penyakit kronik macam pembedahan jantung, potong kaki kerana diabetes. Bukan tidak boleh. cuma tak di galakkan bimbang komplikasi. Paling kami takut alahan ubat @ herba. Sekiranya ada tanda tidak elok selepas ambil ubat ini. Segera dapatkan nasihat doktor. Sekiranya ada surat doktor ubat ni bahaya. Boleh kemukakan kepada kami. Kami akan bagi pulangan wang dan pampasan sekiranya memang terbukti anda mengalami kesan negatif kerana ubat ini.

6. Ibu mengandung boleh makan?

.Maaf. Ibu mengandung kami tak galakkan makan. Tapi ibu menyusu boleh makan. Tidak membahayakan bayi. Di jamin selamat. Ada KKM, HSA, FDA. Tidak akan mengurangkan susu. Usia lanjut juga boleh makan. Tidak ada masalah


7. Bagaimana anda menghantar ke Malaysia?

Kami menghantar guna courier dari Singapore. Makan masa 3-7 untuk sampai. Kami mempunyai 2 method penghantaran dan cara bayaran.

a) Bank in- Seluruh Malaysia dan kami pos pakai G dex. Kalau sibuk dan selalu tak ada di alamat kami syorkan cara ni. G dex akan simpan barang anda untuk anda ambil bila-bila masa sekiranya gagal menghantar ke alamat anda

G DEX service

b) COD atau cash on delivery- Bayar cash bila sampai pada posmen. Kami akan pos ke alamat anda. Bila sampai bayar cash sahaja jumlah pesanan anda pada posmen.Tapi COD hanya hantar 3 kali dan kalau tak dapat hantar barang akan kembali ke singapore sebab belum bayar. Buat masa ni kami boleh cod ke negeri di bawah. COD kami guna yamato delivery. Boleh check kawasan cod kat sini

COD yamato delivery

Kelantan- Kota Bharu, Bachok, Beris Kubur Besar, Alor Mas

Terengganu- Kuala Terenggan, Kuala Berang, Ajil, Besut, Setiu

Pahang-Kuantan

Perak- Ipoh.

Melaka-Ayer Keroh. Merlimau, Jasin, Sungai Rambai, Alor Gajah, Lubok Cina. Masjid Tanah, Kem Terendak, Sungai Udang. Tanjong Keling.

Selangor- Banting, Batu caves, Kelana Jaya, Puchong, Subang Jaya, Damansara, Serendah, Bukit Sentosa, Batu Arang, Subang Airport, Petaling Jaya, Bandar Sunway, Dengkil, Beranang, Bangi, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan, Cheras, Batu 9 Hulu Langat, Kajang, Pulau Indah, Jenjarom, Teluk Panglima Garang, Kapar, Puncak Alam, Klang, Shah Alam, Beranang, Dengkil, Sepang, Bukit Sentosa

Kuala Lumpur- Seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya, Cyberjaya

Penang- Seluruh penang

Johor- Batu Pahat, Ulu Tiram, Pasir Gudang, Skudai, Gelang Patah, Nusa Jaya, Masai.

Negeri Sembilan- Seremban, Port Dickson, Ayer Hitam, Lukut, Linggi. Serting, Mantin, Nilai, Labu, Durian Tawar, Batu Kikir

COD makan masa 3-7 hari ya. Kena ada alamat tetap @ tempat kerja sebab kami guna posmen courier.

8. Bolehkah anda menghantar ke tempat saya. Saya hanya percaya bila dapat barang dan nak bayar melalui cash on delivery. Tapi alamat saya tak termasuk dalam cod list. Anda syarikat besar, tentu boleh hantar. Percayalah saya akan bayar.

Maaf. Tak boleh. Kami hanya boleh cod seperti tempat tertera. Dan bank in selainnya. Untuk elakkan masalah.

9. Adakah jamin sampai?

Demi Allah jamin sampai. Kecuali delivery company ada masalah atau ada masalah lain. Sekiranya tidak sampai selepas 2 minggu kami akan kembalikan wang anda 100%. Sila berhubung dengan kami segera.

10. Bagaimana untuk berhubung dengan syarikat anda atau bagaimana untuk order?.

Anda boleh order online. Kami akan hubungi dalam masa 5 minit. Kami juga mempunyai Chat Support di website kami. Servis 24 jam. Kami mempunyai pasukan customer support yang akan uruskan segala hal berkaitan pelanggan. Kami tak ada agen atau kedai.

Ni no customer support. Sekiranya anda ada sebarang masalah atau ingin order. Sila wasap atau msg je dulu. Nanti kami call balik ya..+60178510600  Faizul

HARGA: 1 box  (1 bulan- 60 biji) = RM179 + RM40 pos dari Singapore= RM219. 2 Box RM299. 3 box RM399

NOTICE: HANYA ADA STOK INTENSE SAHAJA. BENTUK SERBUK. 10 SACHET. 2X LEBIH CEPAT BERKESAN DARI BIASA. MINUM 1 KALI SETIAP 3 HARI WAKTU PAGI SEBELUM MAKAN. STOK PILLS DAH TAK KELUAR DAH. MAAF SEMUA.


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Pesan sekarang 1 Box RM219, 2 Box RM299, 3 Box RM399.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Stok akan habis dalam
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

 _______________________________________________________________________________
PENGHANTARAN PANTAS!
testimoni ayupureslim kuruskan badan 

#keyword : #cara kuruskan badan, #kuruskan badan dengan berkesan, #nak kurus, # kuruskan badan, diet, #gemuk, #jaga kesihatan, #awek melayu, #awek melayu cantik, #kuruskan badan secara semulajadi, #ubat kurus paling berkesan, #ubat kurus semula jadi,ubat kurus cepat, #cara kuruskan badan dengan cepat, #cara kurus semula jadi, #kuruskan badan dengan cepat, #kuruskan badan semulajadi, #mitos kuruskan badan, #keburukan terlalu kurus, #betul ke semua ubat kuruskan badan tak berkesan?. #Suami sayang kurus, #Cantik lepas kurus 












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 Petua Mudah Kempiskan Perut & Kuruskan Badan Tanpa Ubat! 7 Petua Mudah Kempiskan Perut & Kuruskan Badan Tanpa Ubat!

7 Petua Mudah Kempiskan Perut & Kuruskan Badan Tanpa Ubat! Mudah ke nak kempiskan perut? Ada ke cara dan petua untuk kuruskan badan tanpa makan ubat? Maklumlah, macam-macam ubat kurus badan yang ada di pasaran sekarang sampaikan ada antara kita yang berhabis ratusan mungkin ribuan ringgit untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing lagi menawan macam zaman anak dara atau bujang dulu. Kata orang, kalau nak selesaikan masalah, kenalah tahu apa punca masalah.
 Jom pakat baca 7 petua mudah untuk kita kempiskan perut dan kuruskan badan tanpa perlu makan ubat.

Apa 7 Petua Mudah Untuk Kuruskan Badan dan Kempiskan Perut? 

Untuk tak mengecewakan diri sendiri, petua untuk kuruskan badan dan petua untuk kempiskan perut boroi ini hanya akan berjaya jika kita disiplin dan kuat iman menahan godaan pelbagai jenis makanan yang super enak dan masyuk yang ada di sekitar kita. Ingat yer, apa jua jenis petua dan cara, disiplin tetap nombor satu untuk kita berjaya. 7 Petua Mudah Kempiskan Perut & Kuruskan Badan Tanpa Ubat!

7 petua yang anda boleh cuba untuk kempiskan perut dan dapatkan badan yang lebih kurus berbanding sekarang;

1. Minum air masak banyak-banyak. Berapa banyak nak minum? Satu lori tangki? Ada yang kata 8 gelas sehari ataupun paling tidak 2 liter sehari. Banyakkan minum air mineral atau air kosong dan kurangkan minum air manis. Cubalah tengok warna urin anda. Kalau jernih/’slightly’ kuning, oklah tu. Kalau kuning sangat, silahlah minum air kosong yer! InshaaAllah minum air kosong juga boleh sebabkan kita rasa kenyang dan kurangkan nafsu makan. Cubalah!

 2.Kualiti senaman. Tak perlu kita nak beli macam-macam mesin. Kalau ada duit, belilah. Kalau tak, cukup kita berjoging pusing taman perumahan. Jangan malu. Bukan mereka yang nak kuruskan badan. Senaman ringkas-ringkas pun cukuplah. Yang penting, kita tahu jenis senaman (kena tanya mereka yang pakar). Lagi elok kita bersenam setiap hari. Biar kita rasa seronok bila bersenam.

3. Tukar snek. Kurangkan makan kek dan coklat sebagai snek utama kita. Ganti dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Pandai-pandailah anda ubahsuai buah dan sayur untuk jadi lebih menarik untuk dimakan. Buah apa? Amalkan makan buah epal, betik, belimbing sebelum anda makan makanan utama.

4. Ubah cara kita makan.
Maksudnya makan perlahan-lahan. Kunyah makanan sampai benar-benar hancur luluh. Mudahkan kerja perut kita untuk hadam. Sebab tu Nabi pesan suruh kunyah 40 kali. Ada hikmahnya kita ikut sunnah Nabi. Kalau makan cepat-cepat, udara boleh terkepung dalam usus. Tu yang jadikan perut kita “buncit angin”.

5. Tingkatkan dan kekalkan motivasi. Minda yang aktif dan positif penting untuk kita berjaya kuruskan badan & kempiskan perut. Bacalah pengalaman mereka yang berjaya turunkan berat badan. InshaaAllah kita akan lebih bersemangat untuk bersenam dan ikut jadual pemakanan yang teratur. Kalau orang lain boleh kurus, kenapa tidak kita?

6. Kurangkan garam. Banyak makan garam memang banyak mendatangkan masalah pada badan kita. Darah tinggi tu pun satu! Banyak makan garam akan menambah ekstrak sodium terhadap cairan tubuh dan boleh lambatkan proses air nak keluar dari sel badan.

7. Bakar lemak dengan betul.
Senaman joging atau main badminton boleh membakar lemak. Jadi elakkan minum air milo dan 100plus. Nanti dah tak berapa berkesan senaman kita tadi 7 Petua Mudah Kempiskan Perut & Kuruskan Badan Tanpa Ubat!

Tak berjaya juga cuba cara ni? Dah hampir putus asa untuk kuruskan badan? Jangan risau. Ada macam-macam lagi cara. Salah satu caranya ambil herba ni.
.

Perkenalkan ayupureslim

Kelebihan Ayupureslim

-Boleh turun sehingga 8kg sebulan.
-Meningkatkan metabolisme
-Mengawal tekanan darah anda
-Meningkatkan tahap kelembutan kulit anda
-Cara kuruskan badan secara semula jadi paling berkesan
-Menahan rasa lapar selepas makan
-Kekal bertenaga sepanjang hari bekerja walau kerja berat

Di sini saya ingin memberikan beberapa Fakta dalam bentuk soal jawab kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang Ayupureslim.

1. Apa tu Ayupureslim?.

Ayupureslim atau Ayupureslim Intense adalah ubat herba yang sangat terkenal dalam dunia. Baru sahaja  memasuki pasaran Malaysia tahun ini 2015. Ayupureslim sangat terkenal di luar negara dan di iktiraf antara ubat yang berkesan dan paling selamat di dunia. Ada KKM Malaysia, HSA Singapore dan Lulus FDA Amerika juga mempunyai sijil HALAL Singapore. Ayupureslim ni berasaskan herba ayurveda. Satu-satunya produk terbaik dan selamat di pasaran serta termurah berbanding ubat yang berasaskan medical drug.

2. Apa tu Ayurveda?.

Ayuveda adalah kajian tentang herba di India. Ia berasaskan kitab lama veda. Sejak dari zaman nenek moyang lagi telah amalkan. Kalau di india apa-apa sakit pun akan rujuk ubat ayurveda. Sekarang ayurveda telah tersebar ke seluruh dunia. Dan kajian tentang ayurveda telah di jalankan dan di ajarkan di universiti seluruh dunia. Memang kelas dan berkesan ubat jenis ini. Sama macam tempat kita tongkat ali dan kacip fatimah juga.

Rujuk kolej ayurveda India dan Usa: MD India, USA

3. Apa kelebihan Ayupureslim atau AyupureSlim Intense ini?.

Kelebihan Ayupureslim atau Ayupureslim Intense ni adalah ianya herba. Jadi selamat dan juga halal. Kami mempunyai sijil HSA Singapore dan juga sijil Halal Singapore,  jadi boleh di ambil tanpa was-was. Tanpa risau kesan sampingan.Ayupureslim akan membantu membakar lemak secara pantas dan selamat. Tiada rasa lapar. Dan tiada kesan sampingan. Boleh di ambil oleh ibu-ibu yang menyusu Tidak akan memebrikan kesan kepada bayi atau mengurangkan susu ibu. Tetapi ibu mengandung di nasihatkan tidak memakannnya. Risau jika ada kesan sampingan pada kandungan.

Fakta: Ayupureslim @ Ayupureslim Intense adalah satu-satunya ubat herba paling selamat dalam dunia

4. Bagaimana cara pengambilannya?.

Untuk Ayupureslim cara pengambilannya adalah makan 2 biji sehari. 1 pagi 1 malam.selepas makan. 1 box ada 60 biji. Cukup sebulan. Manakala untuk Ayupureslim Intense ia mempunyai 10 sachet. Makan 1 sachet setiap 3 hari di campurkan dengan segelas air. Ayupureslim Intense ini lagi kaw dan keras dari ayupureslim biasa. Hanya untuk mereka yang inginkan kesan segera.

5. Kalau ada penyakit lain bolehkah makan?.

Boleh. Tak ada masalah. Apa-apa penyakit boleh makan. Cuma kami tak galakkan kalau ada penyakit kronik macam pembedahan jantung, potong kaki kerana diabetes. Bukan tidak boleh. cuma tak di galakkan bimbang komplikasi. Paling kami takut alahan ubat @ herba. Sekiranya ada tanda tidak elok selepas ambil ubat ini. Segera dapatkan nasihat doktor. Sekiranya ada surat doktor ubat ni bahaya. Boleh kemukakan kepada kami. Kami akan bagi pulangan wang dan pampasan sekiranya memang terbukti anda mengalami kesan negatif kerana ubat ini.

6. Ibu mengandung boleh makan?

.Maaf. Ibu mengandung kami tak galakkan makan. Tapi ibu menyusu boleh makan. Tidak membahayakan bayi. Di jamin selamat. Ada KKM, HSA, FDA. Tidak akan mengurangkan susu. Usia lanjut juga boleh makan. Tidak ada masalah


7. Bagaimana anda menghantar ke Malaysia?

Kami menghantar guna courier dari Singapore. Makan masa 3-7 untuk sampai. Kami mempunyai 2 method penghantaran dan cara bayaran.

a) Bank in- Seluruh Malaysia dan kami pos pakai G dex. Kalau sibuk dan selalu tak ada di alamat kami syorkan cara ni. G dex akan simpan barang anda untuk anda ambil bila-bila masa sekiranya gagal menghantar ke alamat anda

G DEX service

b) COD atau cash on delivery- Bayar cash bila sampai pada posmen. Kami akan pos ke alamat anda. Bila sampai bayar cash sahaja jumlah pesanan anda pada posmen.Tapi COD hanya hantar 3 kali dan kalau tak dapat hantar barang akan kembali ke singapore sebab belum bayar. Buat masa ni kami boleh cod ke negeri di bawah. COD kami guna yamato delivery. Boleh check kawasan cod kat sini

COD yamato delivery

Kelantan- Kota Bharu, Bachok, Beris Kubur Besar, Alor Mas

Terengganu- Kuala Terenggan, Kuala Berang, Ajil, Besut, Setiu

Pahang-Kuantan

Perak- Ipoh.

Melaka-Ayer Keroh. Merlimau, Jasin, Sungai Rambai, Alor Gajah, Lubok Cina. Masjid Tanah, Kem Terendak, Sungai Udang. Tanjong Keling.

Selangor- Banting, Batu caves, Kelana Jaya, Puchong, Subang Jaya, Damansara, Serendah, Bukit Sentosa, Batu Arang, Subang Airport, Petaling Jaya, Bandar Sunway, Dengkil, Beranang, Bangi, Semenyih, Serdang, Seri Kembangan, Cheras, Batu 9 Hulu Langat, Kajang, Pulau Indah, Jenjarom, Teluk Panglima Garang, Kapar, Puncak Alam, Klang, Shah Alam, Beranang, Dengkil, Sepang, Bukit Sentosa

Kuala Lumpur- Seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya, Cyberjaya

Penang- Seluruh penang

Johor- Batu Pahat, Ulu Tiram, Pasir Gudang, Skudai, Gelang Patah, Nusa Jaya, Masai.

Negeri Sembilan- Seremban, Port Dickson, Ayer Hitam, Lukut, Linggi. Serting, Mantin, Nilai, Labu, Durian Tawar, Batu Kikir

COD makan masa 3-7 hari ya. Kena ada alamat tetap @ tempat kerja sebab kami guna posmen courier.

8. Bolehkah anda menghantar ke tempat saya. Saya hanya percaya bila dapat barang dan nak bayar melalui cash on delivery. Tapi alamat saya tak termasuk dalam cod list. Anda syarikat besar, tentu boleh hantar. Percayalah saya akan bayar.

Maaf. Tak boleh. Kami hanya boleh cod seperti tempat tertera. Dan bank in selainnya. Untuk elakkan masalah.

9. Adakah jamin sampai?

Demi Allah jamin sampai. Kecuali delivery company ada masalah atau ada masalah lain. Sekiranya tidak sampai selepas 2 minggu kami akan kembalikan wang anda 100%. Sila berhubung dengan kami segera.

10. Bagaimana untuk berhubung dengan syarikat anda atau bagaimana untuk order?.

Anda boleh order online. Kami akan hubungi dalam masa 5 minit. Kami juga mempunyai Chat Support di website kami. Servis 24 jam. Kami mempunyai pasukan customer support yang akan uruskan segala hal berkaitan pelanggan. Kami tak ada agen atau kedai.

Ni no customer support. Sekiranya anda ada sebarang masalah atau ingin order. Sila wasap atau msg je dulu. Nanti kami call balik ya..+60178510600  Faizul

HARGA: 1 box  (1 bulan- 60 biji) = RM179 + RM40 pos dari Singapore= RM219. 2 Box RM299. 3 box RM399

NOTICE: HANYA ADA STOK INTENSE SAHAJA. BENTUK SERBUK. 10 SACHET. 2X LEBIH CEPAT BERKESAN DARI BIASA. MINUM 1 KALI SETIAP 3 HARI WAKTU PAGI SEBELUM MAKAN. STOK PILLS DAH TAK KELUAR DAH. MAAF SEMUA.


http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog
Pesan sekarang 1 Box RM219, 2 Box RM299, 3 Box RM399.
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog


Stok akan habis dalam
http://www.ayurpureslim.com/my/?affiliate=1&subid=ayupureblog

 _______________________________________________________________________________

PENGHANTARAN PANTAS!
testimoni ayupureslim kuruskan badan 

#keyword : #cara kuruskan badan, #kuruskan badan dengan berkesan, #nak kurus, # kuruskan badan, diet, #gemuk, #jaga kesihatan, #awek melayu, #awek melayu cantik, #kuruskan badan secara semulajadi, #ubat kurus paling berkesan, #ubat kurus semula jadi,ubat kurus cepat, #cara kuruskan badan dengan cepat, #cara kurus semula jadi, #kuruskan badan dengan cepat, #kuruskan badan semulajadi, #mitos kuruskan badan, #keburukan terlalu kurus, #betul ke semua ubat kuruskan badan tak berkesan?. #Suami sayang kurus, #Cantik lepas kurus 










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS